Philips’ winst staat onder druk door handelsconflict VS-China

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Philips ondervindt de consequenties van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Hogere marges tussen deze twee landen zet de winstmarges van de Connected Care-divisie onder druk, aldus het bedrijf in een recente financiële update. De marges vallen 4,5 procent lager uit dan verwacht.

Topman Frans van Houten zegt in een verklaring: ‘Het is vervelend dat de marges zijn afgenomen voor Connected Care. Dit komt door toegenomen tegenslagen in de tarieven, een vertraging van de impact van onze tegenacties, en onderbezetting van fabrieken ten gevolge van lagere productieaantallen om de voorraad te verminderen. We zullen sterke verlichtende maatregelen nemen om verbeteringen binnen deze divisie te versnellen.’

De totale omzet over het derde kwartaal wordt naar verwachting 4,7 miljard euro, wat een vergelijkbare omzetgroei van 6 procent zou zijn. Het bedrijfsresultaat is naar verwachting 583 miljoen euro. Philips presenteert zijn definitieve derdekwartaalcijfers op 28 oktober.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.