Philips staakt fabricage defibrillatoren op last van Amerikaanse overheid

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Wegens aanhoudende kwaliteitsproblemen legt Philips de productie van defibrillatoren tijdelijk stil bij zijn locaties in Andover (Massachusetts) en Bothell (Washington). Enkele andere productielocaties komen onder verscherpt toezicht te staan van de FDA. De ingreep heeft naar verwachting een financiële impact van twintig miljoen euro het komende kwartaal, en zestig miljoen over heel 2018.

De problemen kwamen aan het licht bij kwaliteitsinspecties in 2015 en daarvoor. De FDA vond dat de vereiste kwaliteitsprocedures tijdens de fabricage niet op orde waren. Volgens Philips zijn er daarna al verbeteringen doorgevoerd, maar de Amerikaanse autoriteiten vinden dat niet voldoende. Totdat de problemen zijn opgelost, wordt er niet verder geproduceerd. Philips zegt te verwachten dat de draad in de loop van 2018 weer opgepakt kan worden.

Het is niet de eerste keer dat Philips het aan de stok heeft met de FDA. In 2014 stopte het bedrijf tijdelijk met de productie van ct-scanners in Cleveland toen het niet in staat bleek om kwaliteitsproblemen daar op te lossen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.