Philips presteert stabiel

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Op jaarbasis heeft Philips zijn omzet in het eerste kwartaal met 1 procent verhoogd naar 5,3 miljard euro. De operationele winst van 421 miljoen euro, of 8,0 procent van de omzet, steekt gunstig af bij vorig jaar, toen de Ebita 6,1 procent bedroeg. De nettowinst pakte met 162 miljoen euro lager uit dan in dezelfde periode in 2012, maar toen fleurden eenmalige baten het resultaat op.

Bij het onderdeel Healthcare daalde de omzet een procent jaar op jaar, vooral door het onderpresteren van Imaging Solutions. De Ebita-marge verbeterde niettemin naar 10,4 procent van de omzet. Consumer Lifestyle boekte 10 procent meer omzet dankzij dubbelcijferige groei bij Domestic Appliances, hoge enkelcijferige groei bij Personal Care en midden-enkelcijferige groei bij Health & Wellness. Lighting noteerde een stabiele omzet, het resultaat van een flinke groei bij Lumileds die werd tenietgedaan door andere activiteiten.

CEO Frans van Houten constateert ’opnieuw aanzienlijke vooruitgang‘ bij zijn bedrijf, hetgeen hij toeschrijft aan het transformatieprogramma Accelerate!. ’De initiatieven om de brutomarges te verbeteren, onze kosten structureel te verminderen en onze voorraadniveaus te verlagen, leidden tot betere resultaten in het kwartaal‘, zegt Van Houten. Hij herhaalde de eerder uitgesproken verwachting dat de resultaten van zijn bedrijf in de tweede helft van 2013 zullen aantrekken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.