‘Philips onderzocht voor mogelijke corruptie in Chinese markt voor medische apparatuur’

Leestijd: 1 minuut

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is een onderzoek gestart naar mogelijke corruptie bij Philips in China. Ook Siemens en General Electric liggen onder het vergrootglas. De bedrijven zouden corrupte tussenpersonen hebben gebruikt om medische apparatuur in China aan de man te brengen. Dat meldt Reuters. De drie ondernemingen ontkennen allemaal elk vergrijp en zeggen niet op de hoogte te zijn van enig onderzoek naar hun Chinese activiteiten. De SEC weigert commentaar te geven.

Volgens Reuters, verwijzend naar anonieme bronnen, maakt het onderzoek deel uit van een SEC-actieprogramma tegen corruptie bij de verkoop van medische apparatuur wereldwijd. Het is illegaal voor bedrijven met in de VS genoteerde aandelen om zich in te laten met omkoping om business binnen te halen. Philips wordt verhandeld op de beurzen van Amsterdam en New York.

Philips-ceo Frans van Houten zei op de Nederlandse radio dat hij niet op de hoogte is van een onderzoek en dat zijn bedrijf het anders onmiddellijk zou hebben gemeld. Hij voegde eraan toe dat Philips altijd probeert te werken met integere en betrouwbare intermediairs.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.