Philips koopt Deense specialist in automatische microscopie

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips heeft de Deense ontwikkelaar van laboratoriumapparatuur Unisensor overgenomen. Het bedrijfje van ongeveer 25 man brengt apparatuur op de markt waarmee laboratoria celkweken over de loop van de tijd optisch kunnen karakteriseren. Philips denkt de techniek ook te kunnen inzetten voor diagnostische doeleinden. Het bedrijfje wordt ondergebracht in de incubator van Philips. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De technologie van Unisensor berust op een combinatie van gemotoriseerde optica en software om individuele deeltjes in een kweekschaaltje snel te identificeren en te karakteriseren. Het bedrijf heeft hiermee een systeem ontwikkeld dat een aantal celkweken volautomatisch kan volgen over de loop van tijd.

Unisensor richt zich op het moment op de onderzoekswereld. Philips ziet het systeem echter als aanvulling in zijn technologiearsenaal voor point-of-care-tests; diagnostische tests die niet in het laboratorium uitgevoerd hoeven worden en die vrijwel direct een uitslag geven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.