Philips Healthcare bespaart 30 miljoen extra door op de kleintjes te letten

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Philips‘ Healthcare-tak gaat dit jaar nog eens dertig miljoen euro extra besparen, boven op de honderdtwintig miljoen die het al eerder plande. Daarbij gaan geen extra banen verloren. Dat werd gisteren bekend op een analistendag. Het bedrijfsonderdeel zet tegelijk in op verdere groei, met name in opkomende landen als India, China en Brazilië, en op producten voor gezondheidszorg bij de patiënt thuis, de home healthcare.

Philips Healthcare heeft sinds vorig jaar 5 procent van zijn banenbestand geschrapt. Dat moet dit jaar een besparing van 60 miljoen euro opleveren. De overige 90 miljoen aan besparingen moeten komen uit ’niet-productgerelateerde uitgaven‘, zoals reis-, consultancy- en IT-kosten.

De gezondheidszorgmarkt wordt traditioneel gezien als stabiel en weinig conjunctuurgevoelig. Toch heeft ook deze branche zwaar te lijden onder de kredietcrisis. Ziekenhuizen krijgen de financiering voor de nieuwe prijzige apparatuur maar moeilijk rond. De totale markt voor gezondheidszorgapparatuur steeg vorig jaar licht, maar daalt dit jaar weer. Philips Healthcares Ebita voor het eerste kwartaal zakte ten opzichte van vorig jaar met 56 miljoen euro terug, naar 75 miljoen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.