Philips betrekt Amerikaanse dotterrobot bij cardioaanbod

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Corindus en Philips hebben een alliantie gesloten waarbij de partijen de Amerikaanse robotassistent voor minimaal invasieve dotteringrepen koppelen aan de bestaande Eindhovense cardiologische oplossingen. Als onderdeel van de deal heeft Philips een minderheidsbelang genomen in het bedrijf uit Natick, Massachusetts. Financiële details zijn niet vrijgegeven.

Philips constateert een toenemend gebruik van beeldgestuurde minimaal invasieve operaties. Geavanceerde beeldsturing en kathetercontrole zijn nodig om artsen de procedures goed te kunnen laten uitvoeren. ’Gepersonaliseerde en minder invasieve operaties zijn een stap voorwaarts‘, zegt Steve Rusckowski, CEO van Philips Healthcare. ’Als onderdeel van onze strategie willen we geïntegreerde katheteroplossingen voor beeldgestuurde minimaal invasieve procedures kunnen aanbieden. Corindus‘ dottertool geeft cardiologen meer mogelijkheden.‘

Het Corpath 200-systeem van Corindus is ontwikkeld om met behulp van een robot nauwkeurig stents en katheters te plaatsen bij een dotteringreep. De chirurg kan de machine vanachter een werkstation bedienen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.