Phenom-veteraan Jos Maas neemt het roer over bij Nearfield Instruments

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Halfgeleider-metrologiebedrijf Nearfield Instruments heeft een nieuwe ceo aangesteld: Jos Maas, die voorheen algemeen directeur was van Phenom, Thermo Fisher’s divisie voor desktop scanning-elektronenmicroscopen. Maas volgt medeoprichter Roland van Vliet op, die als coo blijft fungeren. De andere medeoprichter, Hamed Sadeghian, behoudt zijn positie als cto, maar is ook benoemd tot president van het bedrijf.

TNO-spin-off Nearfield Instruments, opererend vanuit Rotterdam en Eindhoven, richt zich op high-throughput scanning probe microscopie voor halfgeleidermetrologie. In een notendop: het bouwt instrumenten die 3d-beelden met hoge resolutie van waferoppervlakken maken door ze met veel naalden parallel te scannen. Deze beelden vormen een aanvulling op bestaande optische en elektronische metrologieoplossingen, met name voor chipgeneraties onder de 10 nanometer.

Vorig jaar november haalde Nearfield in een tweede financieringsronde genoeg geld op om zijn eerste systeem op de markt te introduceren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.