Pezy-onderdelen CE Masters en Greentech vloeien samen

Alexander Pil
13 mei 2014

CE Masters en Greentech Engineering slaan de handen ineen. De twee takken van Pezy Group fuseren en gaan vanaf 1 juni verder onder de naam CE Masters. Vorige week tijdens High-Tech Systems 2014 presenteerden ze zich voor het eerst gezamenlijk aan de markt.

Met de integratie van de twee merken verwacht Pezy zijn klanten beter te kunnen bedienen. ‘Samen kunnen we een brug slaan tussen productontwikkeling en productie’, aldus Theo Wijers, businessmanager bij CE Masters. ‘Door ons team uit te breiden met industrialisatiespecialisten kunnen we onze klanten garanderen dat de producten geoptimaliseerd zijn voor het maakproces.’ De fusie resulteert in een bedrijf van dertig man met kantoren in Houten en Eindhoven, en een start-up in Singapore.

Het nieuwe CE Masters past in de strategie van Pezy Group dat een netwerkorganisatie wil zijn van bedrijven die uitblinken in productontwikkeling. ‘Schaalgrootte wordt steeds belangrijker als je een lagentermijnpartner wilt zijn’, zegt CEO Henco Pezy.

Greentech is pas sinds medio vorig jaar onderdeel van Pezy Group. Door liquiditeitsproblemen ging het bijna kopje-onder. Pezy schoot te hulp en lijfde het ingenieursbureau in. Nu gaan de club verder als competentieteam binnen CE Masters. Overigens zonder directeur Marcel Grooten; hij is voor zichzelf begonnen.