Pezy geeft Greentech steun in de rug

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Door liquiditeitsproblemen ging Greentech Engineering bijna kopje onder. In de Pezy Group vond het ingenieursbureau echter een kapitaalschieter die bovendien een complementair bedrijvencluster meebrengt.

Dankzij de Pezy Group maakte Greentech Engineering afgelopen zomer een doorstart. ‘We zijn niet failliet gegaan door een gebrek aan marktpotentie’, benadrukt Greentech-directeur Marcel Grooten. Het op industrialisatie gerichte ingenieursbureau kwam aan de rand van de afgrond door liquiditeitsproblemen. Grooten steekt zijn opluchting over de doorstart niet onder stoelen of banken. Na een worsteling van maanden klopte hij aan bij een oude bekende, Henco Pezij, oprichter van de Pezy Group. Dat was zijn redding.

Achteraf bekeken had Greentech door snelle groei een gebrek aan werkkapitaalfinanciering. Daardoor was het bedrijf niet in staat om een tegenvaller met een project op te vangen. Grooten wijt het aan zichzelf: ‘Ik heb bij een snelle groei net iets teveel hooi op mijn vork genomen, net iets teveel risico gepakt.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.