Personeel akkoord met reorganisatieplannen Hansen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De bedienden van Hansen Transmissions hebben hun goedkeuring gegeven aan het reorganisatievoorstel dat de directie met de vakbonden heeft uitonderhandeld. De plannen behelzen dat er 55 banen verdwijnen, in plaats van de eerder aangekondigde 109. Daarnaast voert de tandwielkastenproducent uit Edegem vanaf september een vijfde arbeidsduurvermindering door voor een nader te bepalen aantal bedienden, dat afhangt van hoeveel er vrijwillig met brugpensioen gaan.

De goedkeuring maakt een eind aan het slepende conflict tussen management en personeel. Aanvankelijk vroeg de directie de bedienden hun dertiende maand in te leveren. Toen de vakbonden hiertegen in opstand kwamen, kondigde de leiding aan 109 mensen te moeten ontslaan. Vervolgens kwamen de bonden met het voorstel voor arbeidsduurvermindering om het aantal ontslagen te beperken. De Hansen-top zag dat wel zitten, maar wilde niet praten over een ontslagregeling volgens de formule-Claeys, een veelgebruikte methode voor de berekening van een opzegtermijn. Onder leiding van een bemiddelaar zijn de partijen er nu toch uitgekomen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.