Persgereedschap wisselen in twee minuten

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Insteltijden voor persgereedschap van minder dan twee minuten, inclusief spantijd. Dat is sinds kort mogelijk met het volledig geïntegreerde gereedschapsnelwisselsysteem van Agab, claimt het bedrijf F. Hoffmann, dat het systeem op de markt brengt.

Om de voor de gereedschapwisseling benodigde tijd terug te brengen tot twee minuten neemt een elektrisch aangedreven aanvoersysteem met intelligente krachtmetingsfunctionaliteit de gereedschaptransfer voor zijn rekening. Het systeem is ontworpen voor een gereedschapgewicht van maximaal twaalfduizend kilo.

Het speciale railgebonden systeem voor gereedschapwisseling, type WG Tandem T12, heeft een aanvoersysteem dat gescheiden is van de wagen en als afzonderlijke eenheid aan de pers is gemonteerd. De korte wisseltijden kunnen met het tandemsysteem worden bereikt, omdat het te wisselen gereedschap vooraf kan worden ingesteld. Op deze manier gaat er geen tijd verloren voor ont- en beladen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen