Pentahold neemt meerderheidsbelang in sorteerder Best

Koen Vervloesem
Leestijd: 2 minuten

De investeringsvennootschap Pentahold neemt een meerderheidsbelang in sorteerspecialist Best (Belgian Electronic Sorting Technology). Hierdoor krijgt Pentahold een meerderheidsbelang van 50,4 procent in Best. De rest van de aandelen blijft in handen van het management, evenals de operationele leiding.

Best werd in 1996 door vier ingenieurs opgericht en nam in 2004 Barco’s machinevisieafdeling over. Vervolgens groeide het bedrijf uit tot een belangrijke speler in het domein van sorteertechnologie. In 2003 stapte KBC Private Equity in Best, maar Pentahold heeft nu dit belang van 18,4 procent overgenomen en kocht nog eens 32 procent aandelen van het Best-management. Met de overname verandert de samenstelling van de raad van beheer. Best heeft ook beslist om een onafhankelijk bestuurder aan te trekken. Daarvoor geeft het bedrijf zichzelf nog wat tijd.

Pentahold stapt naar eigen zeggen in Best om het bedrijf verder te laten groeien en financieel en organisatorisch alle mogelijkheden te bieden om zijn marktleiderschap verder te zetten. De investeringsvennootschap noemt het dan ook een langetermijnpartnership. Best heeft bovendien plannen om nog verder te groeien in andere niet nader gespecificeerde marktsegmenten. Dit zowel door nieuwe ontwikkelingen als door eventuele overnames.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.