Penning de Vries in bestuur NWO TTW

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

René Penning de Vries treedt op 1 augustus toe tot het bestuur van de NWO-sectie Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW). Fysicus Penning de Vries maakte carrière bij Philips, waar hij van 2001 tot 2006 technisch directeur was bij Philips Semiconductors. Na de afsplitsing van het moederbedrijf gaf hij leiding aan NXP Nederland. Hij verliet NXP in 2012 en werd actief op het publiek-private grensvlak. Penning de Vries is momenteel voorzitter van Health Valley en boegbeeld ICT.

‘René voegt belangrijke expertise toe aan het TTW-bestuur, onder meer op het terrein van ict en digitalisering,’ zegt TTW-bestuursvoorzitter Jaap Schouten. ‘Dit is een veld met snelle en grote ontwikkelingen die van cruciale invloed zijn op onze maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan cybersecurity en blockchaintechnologie. Daarnaast kan René bogen op een breed netwerk, grote ervaring en een prikkelende visie op het gebied van r&d, onderzoeksstrategie en innovatie, onder andere in de hightechindustrie en de gezondheidswereld, zegt Schouten. Hier zullen we als financier van toegepast en technisch-wetenschappelijk onderzoek veel baat bij hebben.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen