PDE verder als Benteler Engineering Services

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Helmondse PDE Automotive heeft zijn naam veranderd in Benteler Engineering Services. Hiermee wil de dienstverlener op het gebied van engineering, prototypebouw en testen de relatie met het Duitse moederbedrijf beter tot uitdrukking brengen. De oude naam dekte bovendien niet meer alle lading. Al sinds de overname door Benteler in 2001 doet het vroegere onderdeel van Nedcar meer dan alleen automotive. Het is bijvoorbeeld ook actief in de machinebouw, de rail- en transportsector en de scheepvaart.

De Benteler Group is een internationaal opererend familiebedrijf dat hoofdkwartiert in het Duitse Paderborn. Vanuit honderdvijftig locaties in 35 landen werken zo‘n 24 duizend mensen in de drie sectoren automobieltechniek, distributie en staalbuizen. Het onderdeel Engineering Services heeft elf vestigingen met in totaal zeshonderd namen op de loonlijst. Het R&D-centrum op de High Tech Automotive Campus in Helmond huisvest ongeveer honderd medewerkers. Daarnaast zijn er kantoren in China, Duitsland en Zweden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.