Parker breidt uit in procescontrole

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Parker Hannifin heeft vorige week Snap-tite uit het Amerikaanse Erie overgenomen. Snap-tite fabriceert hydraulische hogedrukcomponenten voor met name de olie- en gasmarkt. Het bedrijf heeft een jaaromzet van ongeveer 100 miljoen dollar en biedt werk aan zo‘n vijfhonderd mensen. Hoeveel Parker op tafel heeft gelegd voor Snap-tite, hebben de partijen niet bekendgemaakt.

’Deze overname zal ons in staat stellen om onze leidende positie in hydraulische en procesbeheersingsmarkten uit te breiden‘, zegt John Greco, president van Parkers instrumentatiegroep. ’Snap-tite heeft voornamelijk een sterke reputatie opgebouwd in de olie-, gas- en industriële hydraulische markten die strategisch zijn voor Parker. Door de overname van Snap-tite hebben we ons aanbod in hogedrukapplicaties uitgebreid waardoor we nu klanten een breder pakket aan oplossingen kunnen bieden voor het gehele spectrum van vacuüm- en drukverbindingen.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.