‘Panalytical samengevoegd met Engelse zusje’

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Britse moederbedrijf Spectris Group voegt specialist in röntgenanalyse-apparatuur Panalytical samen met zijn Engelse zusje Malvern Instruments. Dat meldt Eindhovens Dagblad. Volgens een document voor het personeel waar de krant de hand op heeft weten te leggen, is de samenvoeging niet ingegeven door kostenbesparingen, maar verbetert zij de positionering naar klanten. Er zouden dan ook geen productielocaties verdwijnen of banen verloren gaan, behalve mogelijk bij ondersteunende diensten.

Panalytical werd in 1948 gesticht als onderdeel van Philips. In september 2002 kwam het in handen van Spectris en sinds die tijd opereert het als een zelfstandig businessunit. In het Almelose hoofdkwartier leggen zo’n vierhonderd mensen zich toe op de ontwikkeling en bouw van de instrumenten. In Eindhoven maakt Panalytical met nog eens honderd man röntgenbuizen in eigen beheer. De rest van de ongeveer duizend medewerkers die wereldwijd op de loonlijst staan, zijn hoofdzakelijk actief in sales en service.

Vanuit zijn hoofdkwartier in de gelijknamige plaats in Worcestershire ontwikkelt Malvern instrumenten voor materiaalanalyse, met name om deeltjesgrootte te meten. Het bedrijf heeft een wereldwijd sales- en servicenetwerk van 22 kantoren in veertien landen. In totaal heeft het ruim zevenhonderd mensen in dienst.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.