Panalytical maakt 2000e röntgensysteem

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Eind vorig jaar vierde Panalytical een feestje op het hoofdkwartier in Almelo. Het bedrijf voltooide de assemblage van de tweeduizendste X’Pert Pro. Het röntgendiffractiesysteem gaat naar de Amerikaanse geologische dienst. Peter Munk, marketingdirecteur van Panalyticals afdeling röntgendiffractie: ‘De X’Pert Pro is een groot succes gebleken sinds de eerste modellen uitkwamen in 1999. Dat is te danken aan de flexibiliteit die we in de lijn hebben gestopt.’ De Almeloërs zetten elk analysesysteem in elkaar naar de wensen van hun klanten.

De diffractometers zijn in trek bij zowel bedrijven als onderzoeksinstituten. Ze gebruiken de apparaten voor de analyse van halfgeleiders, kunststoffen, medicijnen, mineralen en metalen. Panalytical ontwikkelt ook de bijbehorende software.

De Almelose machinemaker komt voort uit Philips Analytical, dat zich al sinds het begin van de vorige eeuw met röntgendiffractie bezighoudt. In september 2002 nam het Britse bedrijf Spectris de divisie van Philips over en doopte haar om tot Panalytical.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Gerelateerde artikelen