Palletiseermodule Schunk haalt trekkracht van 20 kN

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor geautomatiseerde palletwissels heeft Schunk de palletiseermodule Vero-S NSA Plus en de robotkoppeling Vero-S NSR ontwikkeld. Beide componenten zijn extreem plat, werken heel precies en zorgen voor een constant hoge processtabiliteit, aldus de fabrikant. Met de gepatenteerde express- en spanslag van Schunk bereikt de module trekkrachten tot 20 duizend Newton. De houdkrachten zijn hoger dan 100 kN. Zelfs bij geavanceerd volumeverspanen neemt het extreme zijwaartse krachten betrouwbaar op zonder dat het werkstuk van positie verandert, claimt Schunk. Eventueel kan Vero-S NSA plus direct in de machinetafel worden geïntegreerd.

Om te voorkomen dat spaanders en vuil het geautomatiseerde wisselproces in gevaar brengen, reinigt een gestuurde luchtstroom bij palletwissel de platte vlakken. Centreerringen bepalen vervolgens accuraat de positie. De herhalingsnauwkeurigheid is kleiner dan 5 µm.

Met een gewicht van 1,6 kg genereert de robotkoppeling met een express- en spanhub trekkrachten tot 15 kN en garandeert zo een stevig systeem. Zelfs zware pallets tot 350 kg van 400 bij 400 mm kunnen zo worden gehanteerd. Om een optimaal evenwicht tussen stijfheid, sterkte en gewicht te bereiken zijn onderdelen buiten de krachtstroom uitgevoerd in aluminium en onderdelen in de krachtstroom in gehard roestvrij staal.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen