Overname Vanriet voor minstens 30 miljoen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Investeringsmaatschappij Avedon Capital heeft voor minstens dertig miljoen euro een meerderheidsbelang genomen in Vanriet. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf uit Houten bevestigd tegenover Nu.nl. Hoeveel het overnamebedrag precies is, willen de partijen niet bekendmaken. Vanriet is gespecialiseerd in intralogistiek: material handling systems voor intern transport en opslag.

Avedon heeft grote plannen met Vanriet. Er zit een forse groei in de productie van sorteersystemen. ‘Het aantal pakjes dat wordt verstuurd, staat te verdubbelen tussen 2013 en 2017. Daar zijn ook systemen voor nodig om die te sorteren’, aldus de voorlichter van Vanriet op Nu.nl. Ook profiteert zijn bedrijf van de groei op de Chinese en Indiase automarkt. Vanriet levert namelijk veel sorteeroplossingen voor bandenproducenten.

Bij Vanriet werken nu 120 mensen, maar Avedon is plan dit aantal te verdubbelen. Dit komt voor een deel ten goede aan Vanriets Chinese fabriek. In Nederland wordt 3 tot 5 miljoen euro opzij gelegd om een R&D-centrum te ontwikkelen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.