Overname Nedcar door VDL definitief

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Eindhovense VDL Groep heeft bekendgemaakt dat de overeenkomst met Mitsubishi aangaande de overname van Nedcar is getekend. Per 1 januari 2013 wordt het Bornse bedrijf een onafhankelijk autoproducent en zal onder de naam VDL Nedcar in opdracht van derden auto‘s gaan produceren. De eerste klant van VDL Nedcar wordt BMW. Na het ombouwen van de productielijnen, zal vanaf de tweede helft van 2014 in Born de Mini worden gemaakt.

In de overbruggingsperiode zullen de vijftienhonderd medewerkers eerst in de WW komen. Die uitkering vult VDL aan tot het niveau van de huidige salarissen. VDL zoekt samen met het UWV, de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen bovendien naar tijdelijke detacheringsplekken voor het Nedcar-personeel, zowel binnen als buiten de VDL Groep. Als de activiteiten in Born weer toenemen, kan het in fases weer terug in dienst komen bij VDL Nedcar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.