‘Overname Kuka door Midea op haar na rond’

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Duitse robotbouwer Kuka staat op het punt te worden overgenomen door Midea, een Chinese fabrikant van huishoudelijke apparatuur. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een anonieme bron. Kuka moet deze week beslissen of het instemt met het bod van 4,5 miljard euro. De bron vertelde Reuters dat er een doorbraak is bereikt in de onderhandelingen tussen de twee partijen. Kuka wil bijvoorbeeld garanties dat tot 2023 het hoofdkwartier niet wordt verhuisd, de huidige fabrieken blijven draaien en het personeel aan de slag blijft. Midea lijkt aan die wensen tegemoet te komen.

Het overnamebod van Midea deed nogal wat stof opwaaien bij Duitse politici. De zorgen vloeien voort uit de strategische waarde die aan Kuka wordt toegekend. De robotfabrikant is een spil in Industrie 4.0, dat ook in Berlijn hoge prioriteit heeft. Tevens zouden Duitse autofabrikanten tegenover de politiek hun zorgen hebben geuit over de overname van hun belangrijke toeleverancier door een Chinese partij. Een lobby om een Duitse overnamepartner voor Kuka te vinden, heeft tot nu toe nog geen succes gehad.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.