Overname geeft Verhaert meer slagkracht in innovatiedienst

Alexander Pil
16 februari 2022

Verhaert heeft de Academy for Corporate Entrepreneurship (AFCE) overgenomen. Met de toevoeging van dat Duitse, wereldwijd actieve bedrijf verwacht Verhaert zijn klanten nog beter te kunnen helpen om hun innovatiecapaciteit te vergroten.

Doorgaans mislukt 90 procent van de innovatieprojecten van bedrijven. Verhaert wil hier met de overname van AFCE verandering in brengen.

AFCE helpt organisaties te innoveren en hun ondernemerscapaciteit te vergroten door innovatieteams, e-cursussen, kickbox-, incubatie- en acceleratieprogramma’s op te zetten. Het bedrijf bestaat uit een team van meer dan veertig senior innovatiementoren. Het curriculum is gebaseerd op meer dan tweehonderd online tutorials, cursussen, tools en tests, waarmee de innovatiecapaciteit van hun klanten wordt vergroot en hun baanbrekende ideeën naar voren worden gebracht.

In 2014 werd AFCE opgericht met het idee om het hoge faalpercentage van interne innovatie-initiatieven op zijn kop te zetten. Door op maat gemaakte online lessen te combineren met snelle prototyping en gestructureerde begeleidingsprocessen door experten, creëerde het bedrijf bedrijfsaccelerators en incubatieprogramma’s. AFCE-oprichter Jan Kennedy: ‘De laatste zeven jaar zijn een ongelooflijke reis geweest. We hebben rigoureuze programma’s en cursussen voor intrapreneurship ontwikkeld, en deze getest bij meer dan 35 corporate klanten met teams in meer dan 24 landen.’

Verhaert-topman Koen Verhaert vult aan: ‘De bedrijfsinnovatieruimte breidt zich snel uit, en steeds meer bedrijven voelen de potentiële dreiging van startups en het veranderende digitale landschap. Ze zoeken een meer ondernemende mentaliteit en vaardigheden om een portfolio van innovatieprojecten over verschillende businessunits te creëren en te beheren met eigen werknemers. Aangezien 90 procent van de innovatieprojecten van bedrijven doorgaans mislukken, heeft AFCE een strategie ontwikkeld die begeleiding combineert met educatieve inhoud. Dit verhoogt het succespercentage van innovatieprojecten met eigen werknemers drastisch. Door de beperkingen die de pandemie veroorzaakte, biedt AFCE ook een volledig digitale aanpak met online training en begeleiding. Dit biedt Verhaert een geweldige kans om verder te internationaliseren en overzeese teams te helpen om hun innovatiecapaciteit op te drijven.’