Overname Elmo door Rexroth gedreven door wens om voetafdruk in semicon-equipment te vergroten

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Bosch Rexroth heeft zijn zinnen gezet op de markt voor semicon-equipment. Met de overname van het Nederlandse Nyquist zette het de eerste schreden, de overname van het Israëlische Elmo zorgt voor een versnelling.

Nu de afgelopen september aangekondigde overname van Elmo Motion Control door Bosch Rexroth definitief is, gaan Arjan Coppens, Jurgen Nicolai en Ad Scheepers met zichtbaar plezier in op de achtergronden van deze overname. De waarde van het Israëlische bedrijf (330 medewerkers) zit ‘m voor Rexroth vooral in de compacte versterkers voor slimme fabrieken, robotica en de semicon-equipmentmarkt. Elmo levert zijn technologie aan machinebouwers in het topsegment van de chipmachinemarkt. Daar kwam het Bosch Rexroth regelmatig tegen.

Op andere terreinen, zoals apparatuur voor de medische markt of productieautomatisering, is een kleine vormfactor van minder belang, maar als de verschillen met andere producten niet groot zijn, dan biedt compactheid wel een concurrentievoordeel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.