Overheid ondersteunt sprong naar Silicon Valley

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in Silicon Valley mogen rekenen op een steuntje in de rug van de overheid. Zij krijgen tijdelijke kantoorruimte en ondersteuning door een lokale organisatie aangeboden. Ook het Nederlandse consulaat staat zo nodig klaar.

Het Holland in the Valley-initiatief volgt op de recente samenvoeging van het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), Netherlands Office for Science and Technology (TWA) en het Netherlands Business Support Office (NBSO), die nu in het Consulaat Generaal in San Francisco zijn ondergebracht. Economische Zaken biedt de vrijgekomen ruimte in San Mateo nu aan als springplank naar ’s werelds bekendste hightechregio.

Er is plek voor een tiental bedrijven tegelijk. Zij mogen maximaal zes maanden blijven. Een aantal ondernemingen heeft inmiddels al zijn intrek genomen, meldt EZ.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.