Oud-ASML-ceo Eric Meurice voorzitter raad van toezicht Nearfield Instruments

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Nearfield Instruments verwelkomt Eric Meurice als voorzitter van de raad van commissarissen. Het netwerk van de voormalige ASML-ceo zal ongetwijfeld van grote waarde zijn bij het uitrollen van de metrologische tools die de Rotterdamse spin-off van TNO heeft ontwikkeld voor de halfgeleiderindustrie. ‘Hij brengt een enorme hoeveelheid ervaring en expertise uit met zich mee’, zegt Nearfield-ceo Hamed Sadeghian.

Nearfield, opgericht in 2016, bouwt atoomkrachtmicroscopen die een hoge resolutie in 3D combineren met een hoge doorvoersnelheden. Door waferoppervlakken met veel naalden tegelijk af te tasten, kunnen halfgeleiderfabrikanten procesvariaties opsporen, zowel op één en dezelfde wafer als tussen verschillende wafers en partijen wafers. Nearfield verscheepte zijn eerste machine in 2021.

Sinds Meurice in 2013 bij ASML het stokje doorgaf aan Peter Wennink, heeft hij niet stilgezeten. De Fransman vervulde, of vervult nog steeds, niet-uitvoerende functies bij Arm, NXP, materiaaltechnologiegroep Umicore en halfgeleidersubstraatfabrikant Soitec.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.