OTB ontdoet zich van Display-molensteen

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

OTB Group heeft zijn divisie OTB Display verkocht aan Universal Display Technology (UDT) uit Jilin, China. Het onderdeel was sterk verliesgevend en hing als een molensteen om de nek van de Eindhovense machinebouwer. Topman Paul Breddels zegt blij te zijn met de deal, maar wil verder niet ingaan op vragen over de transactie.

OTB Display maakt volledig geïntegreerde productielijnen. Er gaan glasplaten in en aan de achterkant komen er kant-en-klare displays uit. Daarnaast onderscheidt het dochterbedrijf zich met afdichtende lagen om de kwetsbare lichtgevende structuren te beschermen tegen water en lucht. In 2005 kocht OTB voor een appel en een ei Philips Polyled in Heerlen, samen met vijftig van de honderdtwintig medewerkers. Deze activiteit werd onderdeel van OTB Display.

Met de huidige koper Universal Display Technology heeft OTB al langer een relatie. UDT bestelde begin 2007 voor tientallen miljoenen euro‘s een complete productielijn voor de fabricage van kleine Oled-displays, schermpjes van organische lichtgevende diodes. De verwachtingen waren hooggespannen, vanwege de hoge groeivoorspellingen voor schermproductie in het Verre Oosten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.