OTB naar beurs

Clara Dorrepaal
Leestijd: 1 minuut

Zonnecelmachinebouwer OTB plant een beursgang die verdere groei van het bedrijf mogelijk moet maken. De Eindhovense machinebouwer wil honderd miljoen euro binnenslepen voor de uitbreiding van zijn productiecapaciteit. Het geld geeft ook ruimte voor overnames en ontwikkeling van nieuwe technologie.

’Het is een logische stap voor OTB. We zijn de afgelopen jaren fors gegroeid en verwachten die groei door te zetten‘, licht financieel directeur Frans Spaarsgaren de plannen toe. ’We willen harder groeien dan de markt. Hiervoor hebben we middelen nodig. In het verleden leverden private investeerders die. Dat zou nu ook een optie zijn.‘

Als de beursgang doorgaat, zal dat pas over een à twee jaar zijn: het bedrijf hoopt dat het financiële klimaat dan beter is. Welke technologie met het geld ontwikkeld gaat worden, is nog niet duidelijk. ’We praten over dunnefilmzonnecellen, maar hebben nog geen keuze gemaakt‘, aldus de financiële man.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.