Osadl sluit zich aan bij Linux Foundation

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Open Source Automation Development Lab (Osadl) is toegetreden tot de Linux Foundation. Het van origine Duitse bedrijvencollectief dat Linux optimaliseert voor machinebesturing brengt zijn kennis rond realtime en embedded Linux hiermee in in de Linux-gemeenschap.

Osadl werd in 2005 opgericht door onder meer Homag. Ondertussen rekent het ABB, Festo, Intel, John Deere, Kontron, Sysgo, TI en een groot aantal andere bedrijven tot zijn leden. Het doel is met vereende krachten aan Linux te schaven om het geschikt te maken voor machinebesturing en industriële toepassingen. Ook vormt het collectief een aanspreekpunt voor bedrijven. Osadl onderhoudt projecten voor realtime en missiekritieke Linux-uitvoeringen, I/O-raamwerken, realtime Ethernet en drivers voor de automatiseringsindustrie. Daarbij probeert het steeds zo dicht mogelijk bij de officiële Linux-release te blijven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.