Ordina wil Technical Automation loskoppelen

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Ordina gaat zijn afdeling voor technische automatiseringsdiensten nog dit jaar verkopen. Dat heeft topman Roland Kasteel deze week bekendgemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2007. ’De afgelopen jaren hebben wij geconcludeerd dat de activiteiten van Technical Automation en de rest van de dienstverlening van Ordina weinig tot geen mogelijkheden tot commerciële synergie bieden‘, aldus het beursgenoteerde bedrijf in een persbericht. Ordina wil zich nadrukkelijker profileren op zijn kernactiteiten in de financiële en publieke sector. Het geld dat Ordina vrijmaakt met de verkoop gebruikt het voor acquisities.

Ordina Technical Automation heeft de ambitie om zich verder te ontwikkelen in het technische automatiseringsdomein. De organisatie is met vierhonderd medewerkers de tweede speler in technische IT op de Nederlandse markt, na ICT Automatisering.

Ordina TA bestaat uit de afdelingen Embedded IT en Industriële IT. Ze bieden allebei diensten aan op het gebied van consultancy, projectmanagement, ontwikkeling en engineering op regie- en fixed-price-basis. In de embedded markt richt Ordina Technical Automation zich vooral op consumentenelektronica, medische apparaten en transport en logistiek. In de industriële markt richt Ordina TA zich primair op de markten farmacie, voedselverwerking en de petrochemische industrie. Het heeft daarbij de focus op industriële productieprocessen ’tussen sensor en ERP‘, aldus de website van Ordina TA. De afdeling beschikt over kennis op het gebied van PLC‘s, Scada/DCS, Mes, databases en vrij programmeerbare systemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.