Orders Duitse gereedschapsmachines op schema

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het tweede kwartaal is het aantal bestellingen bij Duitse fabrikanten van gereedschapsmachines met 1 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De binnenlandse orders groeiden met 16 procent terwijl de buitenlandse vraag juist met 7 procent daalde. Dat meldt branchevereniging VDW. Voor de eerste zes maanden van 2014 is een vergelijkbare trend zichtbaar: algemeen +6 procent, binnenland +18 procent, buitenland -1 procent.

‘Duitse gereedschapsmachines waren nog altijd in trek in het eerste halfjaar’, aldus VDW-directeur Wilfried Schäfer. ‘Onzekerheid door verschillende crisissituaties wereldwijd zorgt ervoor dat buitenlandse klanten hun investeringen even stopzetten.’ Dat effect is vooral zichtbaar bij landen buiten de eurozone. In de eurozone groeide het aantal bestellingen in het tweede kwartaal namelijk met 13 procent.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.