Orders Besi trekken aan

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

BE Semiconductor Industries heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van 48,7 miljoen euro. Dat is bijna 60 procent meer dan het kwartaal ervoor en bijna 40 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. Wel moest de Duivense machinebouwer een verlies incasseren van 3,2 miljoen euro. Vorig jaar kon het bedrijf nog een winstje van 0,4 miljoen euro in de boeken schrijven.

Positief is dat er in Duiven steeds meer bestellingen binnenkomen. In het derde kwartaal van 2008 ging het nog om 24,2 miljoen euro en in het tweede kwartaal van dit jaar om 37,5 miljoen, maar in juli, augustus en september ontving Besi 52,9 miljoen euro aan orders. Die groei ervaart het bedrijf bij zijn gehele machineportfolio.

Besi profiteert nog steeds van de overname van de Zwitserse die- en wire-bondingmachinemaker Esec in januari. ’Onze prestaties zijn vooral verbeterd door de goed getimede acquisitie van Esec en ons reorganisatieplan Dragon II‘, stelt Besi-CEO Richard Blickman. ’Omdat de wereldeconomie zich stabiliseerde en tekens van mogelijke groei zich aandienden, hebben vooral Aziatische klanten hun capaciteit en productontwikkeling tijdens het derde kwartaal weer opgeschroefd. Daardoor zijn onze orders met 15,4 miljoen euro gestegen. Het zijn de typische patronen die je ziet bij een herstel van de industrie.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.