Opvolger solargezinsauto Stella onthuld

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het studententeam Solar Team Eindhoven (STE) van de TUE heeft zijn nieuwe zonne-auto gepresenteerd. De Stella Lux is een intelligente gezinswagen op zonne-energie, die meer energie oplevert dan verbruikt. Het voertuig heeft een bereik van minimaal duizend kilometer in Nederland, biedt plaats aan vier personen en is uitgerust met een speciaal ontworpen navigatiesysteem. STE gaat er op 18 oktober mee van start in de Cruiser-klasse van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

De World Solar Challenge is een wedstrijd voor zonneauto’s, over een afstand van drieduizend kilometer dwars door de outback van Darwin naar Adelaide. In de Cruiser-klasse ligt de nadruk op praktisch nut en gebruiksvriendelijkheid in plaats van enkel op snelheid. In 2013 won STE de titel in deze categorie met zijn eerste auto Stella. Dit jaar weegt het aspect snelheid zwaarder in de beoordeling. Het team speelde daarom met het idee om een lichter voertuig te maken, met minder zitplaatsen, maar koos toch weer voor een volwaardige vierpersoonswagen om te laten zien dat een energiepositieve gezinsauto een realistisch toekomstscenario is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.