Oproep om experiment met beurspromovendi te staken

Leestijd: 1 minuut

Het Promovendi Netwerk Nederland roept minister Bussemaker van OCW op een einde te maken aan het promotiestudent-experiment bij de Rijksuniversiteit Groningen. Volgens de belangengroep houdt de universiteit zich niet aan de regels en kwaliteitseisen die zijn vastgesteld, onder meer door langer promotiestudenten te blijven aanstellen dan de bedoeling was en het uitblijven van een financiële reservering voor als het experiment zou worden gestaakt.

De RUG stelt in een verklaring dat het de regels netjes volgt. ‘We hebben binnen de universiteit veel inspraak gehad en is er ook overlegd met de belangbehartigers van promovendi in Groningen. De conclusie is dat er in Groningen zeer brede steun is voor dit experiment’, aldus een RUG-zegsman in Scienceguide.

Alle universiteiten mogen met student-promovendi experimenteren, maar bij de meeste is er weinig animo. De RUG is de enige instelling die een grootschalig experiment heeft opgezet.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.