Opnieuw slecht kwartaal voor Agfa-Gevaert

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Agfa-Gevaert moet aan het eind van het derde kwartaal weer een slecht rapport overleggen. De omzet daalde ten opzichte van vorig jaar met tien procent naar 689 miljoen euro. Waar het in K3 2012 nog een kleine winst van 2 miljoen euro kon bijschrijven, leed het Mortselse bedrijf de afgelopen maanden 6 miljoen euro verlies. Ook het eerste en tweede kwartaal van dit jaar verliepen teleurstellend voor Agfa.

’De omzet van het derde kwartaal is vertekend door de zeer sterke ongunstige wisselkoersimpact‘, zegt Agfa-topman Christian Reinaudo. ’Voorts waren de inkomsten uit analoge filmproducten veel lager dan in het derde kwartaal van vorig jaar, toen de analoge activiteiten uitzonderlijk sterk presteerden door het herstel na een zwakke periode in 2011 en in het begin van 2012. Daarentegen evolueerden onze toekomstgerichte digitale en IT-producten in de positieve richting. Agfa Graphics’ industriële inkjetsegment bevestigde het overschrijden van de rendabiliteitsdrempel. Bovendien bewijzen de verbetering van onze bedrijfskasstroom en de gedaalde nettoschuld het succes van onze inspanningen op het vlak van het werkkapitaal.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.