Opnieuw kwartaalwinst voor Agfa-Gevaert

Leestijd: 1 minuut

Agfa-Geveart heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 18 miljoen euro. Het is een mooie verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen het Mortselse bedrijf 9 miljoen in het rood ging. De groepsomzet steeg jaar op jaar lichtjes van 662 naar 664 miljoen euro. In het laatste kwartaal van vorig jaar scoorde Agfa ook al winst, toen 20 miljoen euro.

Van de bedrijfsonderdelen deed Graphics de beste zaken. Het zag zijn omzet met 9,5 procent stijgen naar 345 miljoen euro. ’Vooral in de VS en de groeilanden herstellen de grafische markten zich van de effecten van de economische crisis‘, klinkt het vanuit Mortsel. De Healthcare-tak leverde 5,2 procent in en kwam uit op 276 miljoen euro omzet. ’Door de economische crisis waren de seizoensgebonden effecten in Agfa Healthcare‘s markten nog meer uitgesproken dan gewoonlijk, wat leidde tot een zeer sterk einde van 2009 en een lagere omzet in het eerste kwartaal van 2010‘, verklaart Agfa. De derde divisie Specialty Products kreeg een stevige tik. De omzet zakte ruim 23 procent naar 43 miljoen euro.

Agfa-Gevaert houdt vast aan zijn eerder verwachtingen die het uitsprak bij de bekendmaking van de jaarcijfers over 2009. Toen voorspelde het de stijgende lijn dit jaar te kunnen vasthouden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.