Opnieuw 19 miljoen dollar voor Mems-sensoren Invensense

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Invensense, een startup die is gespecialiseerd is in eenchip micromechanische bewegingssensoren, heeft opnieuw 19 miljoen dollar risicokapitaal verworven. Eerder kreeg het Californische bedrijf eenzelfde shot. Geldschieters zijn Sierra Ventures, Artiman Ventures, Partech International en Qualcomm Ventures. Ook haakten verschillende Aziatische investeerders in, waaronder de Taiwanese bedrijven Foxconn en Inventec Appliances, het Koreaanse Skylake Ventures en Docomo Capital, de Amerikaanse dochter van NTT Docomo Japan.

Invensense gaat het geld gebruiken voor een reeks geïntegreerde bewegingssensoren, gebaseerd op meerassige gyroscopen en versnellingsopnemers met embedded intelligentie aan boord. De start-up adresseert hiermee de snel groeiende markt van bewegingssensoren voor consumententoepassingen, zoals nieuwe generaties computerspellen en mobiele telefoons. Ook wil Invensense met het geld zijn verkoopteam versterken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen