Opleidsubsidie

Rolf Grouve is directeur van subsidieadviesbureau Currency Connect.

Leestijd: 2 minuten

Scholing is zeer belangrijk voor bedrijven. Door hun werknemers voortdurend te scholen, blijven ze gezond en vernieuwend. Toch zijn ondernemers vaak terughoudend wanneer het gaat om het opleiden van personeel. Het argument dat de meeste opleidingen tijdrovend en duur zijn, wint het van het belang van up-to-date personeel. Een oplossing kan zijn subsidie aan te vragen om zo een deel van de gemaakte opleidingskosten vergoed te krijgen.

De belangrijkste scholingssubsidie is onderdeel D ‚ÄôScholing van werkenden‚Äė van het Europees Sociaal Fonds (ESF) actie D. In 2011 is er maar liefst tweehonderd miljoen euro beschikbaar voor het het om-, her- en bijscholen van werknemers van Nederlandse bedrijven. De subsidie kan oplopen tot 40 procent van de subsidiabele projectkosten.

ESF actie D heeft tot doel de positie van werknemers op de arbeidsmarkt te verbeteren. Zij staan sterker wanneer zij goed zijn opgeleid. In aanmerking komen opleidingen tot en met mbo-niveau 4. Alle typen opleidingen, van sterk vakinhoudelijke lesprogramma‚Äės tot de meer algemene cursussen, kunnen aanspraak maken op subsidie. Behalve dat het niveau van de opleiding niet hoger mag zijn dan mbo 4 is het ook belangrijk dat de lesprogramma‚Äės nuttig zijn voor een brede groep gebruikers uit de sector en dus niet te specifiek gericht mogen zijn op √©√©n onderneming.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen