Open karakter pc-gebaseerde besturing ideaal voor Industrie 4.0

Stefan Ziegler is redactiemanager pers bij Beckhoff Automation.

Leestijd: 7 minuten

De pc-gebaseerde besturingstechnologie van Beckhoff onderscheidt zich al jaren door permanente ontwikkeling en talrijke innovaties. Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van de Beckhoff-branche in Zwitserland praat Herbert Högger, hoofd besturingstechnologie bij het Zwitserse Bruderer, als ‘klant van het eerste uur’ over de nauwe samenwerking en de technologische voordelen van pc-gebaseerde besturingen.

Bruderer is gespecialiseerd in automatische stansmachines en aanvoerapparaten. Wat zijn de speciale eisen voor het gebruik van deze machines?

Herbert Högger: ‘Onze machines worden hoofdzakelijk gebruikt voor de massaproductie van gestanste producten. Overal waar maximale beschikbaarheid en precisie bij hoge en lage slagfrequenties vereist zijn, vind je ons terug. Bij toeleveranciers van de automobielindustrie, bij de productie van connectoren voor de elektronica-, elektro- of computerindustrie, en van onderdelen van uurwerken, of metalen verpakkingen voor de voedingsindustrie, om maar enkele voorbeelden te noemen. Van doorslaggevend belang is een constant hoge productkwaliteit met de hoogst mogelijke output. Voorwaarden hiervoor zijn enerzijds een hoge mechanische precisie en anderzijds een goed presterende besturingstechnologie. Alleen zo kunnen 2300 stansbewegingen per minuut worden bereikt. Aangezien in één beweging vaak meervoudige stansdelen kunnen worden geproduceerd, betekent dat een output van meerdere duizenden delen per minuut.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen