Op deze trends in cybersecurity moet de industrie dit jaar letten

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Cybercriminelen hebben het afgelopen jaar flinke stappen gezet en de lijst met spraakmakende ransomware-aanvallen op industriële ondernemingen in 2021 is waarschijnlijk langer dan voor alle voorgaande jaren bij elkaar. De aanval op VDL in het najaar is wellicht het bekendste voorbeeld in het hightechdomein. Onderzoekers van Kaspersky hebben verschillende trends waargenomen in het landschap voor industriële ondernemingen, waarvan de meeste zich al enige tijd aan het ontwikkelen zijn. Veel van deze trends zullen het komende jaar niet alleen doorzetten, maar ook nieuwe tractie krijgen.

Aanvallen op industriële organisaties zijn bijzonder gevaarlijk omdat cybercriminelen gegevens en geld kunnen stelen en het gevestigde productiesysteem kunnen verstoren. De toename van de diversiteit van bedreigingen voor dergelijke netwerken wijst op de groeiende belangstelling van aanvallers voor deze netwerken en, als bijgevolg, op een grotere behoefte aan een betrouwbare bescherming ervan.

De verbeterde cybersecurity van bedrijven en de invoering van steeds meer instrumenten en beschermingsmaatregelen zorgen ervoor dat cyberbedreigingen evolueren. Hier volgen enkele van de evolutiegebieden die de moeite waard zijn om aandacht aan te besteden:

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.