Oost NL steunt duurzame innovaties Machinefabriek Boessenkool

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Machinefabriek Boessenkool gaat met geld van Oost NL zijn technologie voor energieopslag, elektrische tractoren en drones naar de markt brengen. De omvang van de lening is niet bekendgemaakt, maar levert zo’n veertig banen op. Boessenkool investeert in duurzame technologieën die onder zijn vleugels kunnen uitgroeien tot zelfstandige ondernemingen.

De vier projecten lopen sterk uiteen. Het gaat om energieopslag, elektrische tractoren, drones die sterk genoeg zijn om mensen te dragen en een machine die spuitbussen kan recyclen. Topman Eelco Osse: ‘De financiering stelt ons in staat om te blijven ontwikkelen en innovaties sneller naar de markt te brengen.’

Despray, een startup die recyclingmachines maakt voor spuitbussen, is klaar voor de markt. De machines kunnen de stoffen van deodorantbussen 100 procent scheiden, zodat ze geschikt zijn voor hergebruik. Ook Kinext dat kinetische energie opslaat in een stalen vliegwiel, kan naar de markt. Hiermee kunnen onvoorspelbare pieken in opgewekte stroom worden opgevangen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.