Onzichtbare Brainport

Paul van Gerven is redacteur van Mechatronica&Machinebouw.

Leestijd: 3 minuten

In het Financieele Dagblad beklaagde ASML-topman Peter Wennink zich onlangs over het gebrek aan liefde en aandacht van Den Haag voor de Brainport. Voor leuke dingen krijgt de randstadbewoner een dikke 120 euro per jaar van de Rijksoverheid, een Eindhovenaar slechts 1,50 euro. Met zo’n gebrekkig voorzieningenniveau willen mensen hier niet komen werken, vreest Wennink.

Het Eindhovens Dagblad hapte en ging vol in Telegraaf-modus, maar dan met een campagne voor iets dat ordegroottes sympathieker is dan waar de krant van wakker Nederland gewoonlijk wakker van ligt. De parel van Nederland verdient meer, pleitte het ED.

Helemaal mee eens, maar ik betwijfel of een museum en een fietsroute het verschil gaan maken. De grootstedelijke allure van het historische Amsterdam of het moderne Rotterdam zal Eindhoven voorlopig niet krijgen. Ik zou eerder inzetten op snelle verbindingen met de Randstad, ook ’s nachts.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.