Ontwikkelomgeving Omron levert vision op maat

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

XPectia FJ van Omron is een ontwikkelomgeving voor vision. Het pakket beschikt over kant-en-klare maar aanpasbare HMI‘s, een bibliotheek van macro‘s en een scala aan volledig compatibele camera‘s, controllers en verlichtingssystemen. In vergelijking met conventionele vision-systemen kunnen gebruikers met het XPectia FJ-systeem besparingen tot vijftig procent op de ontwikkeltijd bereiken, claimt de fabrikant. Ze hoeven alleen te kiezen uit meer dan zestig beeldverwerkings- en inspectie-items en kunnen daarna door middel van drag-and-drop de gewenste inspectie- en meetschema‘s creëren.

Kant-en-klare macro‘s voor berekeningen en andere functies kunnen op een vergelijkbare manier worden meegenomen. Voor die gevallen waarin een gewenste functie niet is opgenomen in de XPectia FJ-softwaresuite kunnen gebruikers hun eigen algoritmes ontwikkelen met behulp van Microsoft Visual Studio en Omrons Application Producer. Het systeem is ook compatibel met de bewezen Halcon-bibliotheek van algoritmes, wat de mogelijkheden vergroot voor de meest veeleisende toepassingen.

De ontwikkeling van de gebruikersinterface voor XPectia FJ-systemen is net zo snel en eenvoudig, stelt Omron. Gebruikers kunnen kiezen uit een bibliotheek van knoppen die ze overal op het scherm kunnen plaatsen. Camerabeelden kunnen worden toegevoegd met een muisklik. Daarnaast kunnen maximaal acht onafhankelijke schermlay-outs worden opgeslagen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen