Ontwikkelkit voor sensorloze motorcontroller

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

STMicroelectronics kondigt een complete ontwikkelkit aan voor driefase motorcontrole op basis van zijn STM32 flash-microcontroller. De startkit is gericht op sensorloze motorcontrole. De STM32-chip zelf is ruim een half jaar op de markt.

De STM32-controller maakt gebruik van de Arm Cortex-M3-kern. Deze architectuur werd speciaal ontwikkeld met het oog op hoge prestaties en laag energieverbruik voor prijskritische toepassingen in huis en in de industrie. ST claimt de eerste controllerfabrikant te zijn die een sensorloze veldgeoriënteerde motorcontroleoplossing heeft op basis van de Cortex-M3.

Een compleet sensorloos vectorcontrolealgoritme voor driefase borstelloze PMSM-motoren (permanent magnet synchronous motor) voert de controller in minder dan 25 microseconden uit. Daarbij gebruikt de microcontroller maximaal 30 procent van zijn bronnen, waardoor er voldoende rekenkracht overblijft voor andere functionaliteit. De code voor PMSM neemt minder dan 16 Kbyte in beslag.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.