Ontwikkelaar coatingrobot ontvangt financiële boost

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Investeringsmaatschappij ECFG heeft via Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCF II) een minderheidsbelang genomen in Qlayers. Het betreft een co-investering met Akzonobel als strategische partner. Qlayers is een Delftse startup die is gespecialiseerd in het robotmatig aanbrengen van coating, bijvoorbeeld voor grote opslagtanks en windturbinebladen.

Qlayers’ propositie is uniek vanwege de manier van coaten. Door deze toepassing kan veiliger (geen mensen op hoogte), efficiënter (machine kan continu coaten) en duurzamer (minder verf verloren) worden gewerkt. De markt kenmerkt zich doordat er weinig spelers actief zijn, mede daarom is er in een relatief korte tijd al veel tractie uit de markt. De verwachting is dat deze onderneming de komende jaren een enorme groei gaat doormaken. Met de investering beoogt Qlayers een boost te geven aan de sales en businessontwikkeling.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.