Onrust bij Punch Powertrain door mogelijke ontslagronde

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bij Punch Powertrain staat een reorganisatie voor de deur. Het producent van automatische versnellingsbakken met vestigingen in Sint-Truiden en Eindhoven schrapt waarschijnlijk een nog onbekend aantal banen. Dat melden Het Belang van Limburg en De Standaard. Het management wilde volgende maand de bonden inlichten over de precieze plannen, maar het uitgelekte nieuws leidde direct tot veel onrust. Eind vorige week legde het personeel tijdelijk het werk neer. Het overleg tussen de Punch-directie en de vakbonden is vervroegd naar komende donderdag.

Bij Punch Powertrain werken zo’n elfhonderd mensen. Driehonderd daarvan zitten al enige tijd in allerlei systemen van economische werkeloosheid. ‘De automobielmarkt staat al langer onder druk, zeker in China’, schrijft het bedrijf in een perscommuniqué. ‘Punch Powertrain heeft daardoor de afgelopen maanden tijdelijke werkloosheid om economische redenen moeten inleggen. De financiële situatie van Yinyi, als moederorganisatie, heeft hierop geen invloed, maar we kunnen begrijpen dat dit aanleiding kan geven tot ongerustheid. Punch Powertrain is evenwel een organisatie met veel perspectieven voor de toekomst, niet in het minst door de PSA-deal en een aantal andere projecten die in ontwikkeling zijn. Punch Powertrain wil zich hiervoor goed organiseren.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.