Onrobot wil uitbreiden in Nederland en België

Alexander Pil
23 februari 2021

Onrobot zet zijn groei in Nederland en België voort. De Deense cobotspecialist is van plan om nieuwe distributiepartners aan te trekken en de diverse groep klanten in de regio te blijven ondersteunen met end-of-arm-tooling en -software. De sector heeft het afgelopen jaar ingrijpende veranderingen doorgemaakt als gevolg van Covid-19. Daarom wil Onrobot zijn klanten ondersteunen met de kennis en tools die nodig zijn voor een succesvolle implementatie van collaboratieve automatisering.

De end-of-arm-tooling en -software van Onrobot worden momenteel gebruikt door meer dan zestienhonderd klanten in Nederland en negenhonderd klanten in België. De sectoren die Onrobot het meest ondersteunt, zijn opslag, logistiek en retail. Het bedrijf ziet echter ook steeds meer nieuwe implementaties vanuit de voedsel- en drankensector en de landbouw, zeker sinds de uitbraak van Covid-19.

‘Nederland en België zijn twee zeer belangrijke markten voor ons’, aldus Vikram Kumar, algemeen manager Onrobot voor DACH en Benelux. ‘We zien in de regio een significante groei van het aantal bedrijven die collaboratieve automatisering inzetten om hun bedrijfsvoering efficiënter en goedkoper te maken en tegelijkertijd de veiligheid van hun werknemers te waarborgen. Covid-19 heeft de veranderingen in veel industrieën versneld, met name in de zware industrie, maakindustrie en voedsel- en drankensector. Met de juiste end-of-arm-tools die uiteenlopende mogelijkheden bieden, kunnen kleine en middelgrote fabrikanten concurrerend blijven in hun markten.’

OnRobot werkt momenteel samen met negen distributiepartners in Nederland en België.