One of a Kind start Smart Vision Center

Alexander Pil
2 september 2015

One of a Kind Technologies heeft een nieuwe bedrijf opgericht: Smart Vision Center. De start-up specialiseert zich in intelligente visiontechnologie, geautomatiseerde visuele metingen en inspecties middels geavanceerde optische systemen. Smart Vision Center legt zijn focus op bedrijven en machinebouwers die in toenemende mate behoefte hebben aan machinevisionsystemen die snel en gemakkelijk zijn te integreren en voorzien zijn van flexibele software met een groot scala aan functies.

‘Na een periode van sterke groei en significante investeringen in professionalisering en in eigen r&d, is dit het geschikte moment om ook te kapitaliseren op de r&d en systemen van grote marktpartijen’, zegt ceo Alex Kind. Smart Vision Center sloot ook een samenwerkingsovereenkomst met Cognex om zijn productportfolio te gaan voeren als gecertificeerde partner voor de Benelux.

Smart Vision Center zal naast het leveren en integreren van producten ook zijn vision as a service (Vaas) gaan vermarkten. Hierbij hoeven klanten met een variërende, tijdelijke of onduidelijke vraag geen investering in een systeem te doen, maar betalen ze enkel voor de functionaliteit of capaciteit die benodigd is. Deze dienst kan worden uitgebreid met een volledige beheerde dienst, inclusief onderhoud.

In de bedrijvengroep van directeuren Alex Kind en Richard Vialle zitten verder ook Beltech, Crux Agribotics en Vimec, allemaal bedrijven met een sterke focus op vision.