One of A Kind breidt uit in agro via overname

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

One of A Kind Technologies neemt Koat over, een internationale machine- en systeemleverancier van interne transport- en material handling-systemen in de glastuinbouw. Beide bedrijven zien de toenemende vraag naar automatisering binnen de agrarische markt wereldwijd. Toenemende arbeidsschaarste, kosten en eisen voor flexibel oogsten, verpakken en verwerken, inclusief traceerbaarheid om voedselveiligheid te garanderen, zijn belangrijke drijfveren voor de groeistrategie√ęn van de bedrijven.

Met de uitbreiding van Koat groeit de One of A Kind Technologies-groep naar 125 ingenieurs en technici. ‚ÄėDeze stap zal onze groei als toonaangevende speler van vision en robotica binnen het agrarische domein versnellen‚Äô, zegt Alex Kind, ceo van One of A Kind Technologies. ‚ÄėWe zijn een van de koplopers die de waardeketens voor voedselverwerking vernieuwen. Met Koat die zich bij onze groep aansluit, kunnen we onze wederzijdse ip, klantenbasis en systemen benutten en onze klanten, partners en werknemers extra toegevoegde waarde en perspectief bieden. We zullen blijven investeren in r&d en lokale verkoop en service in onze belangrijke markten.‚Äô

Koat werd in 1992 opgericht als ‚ÄėKoppens Ontwikkeling en Aanvoer Techniek‚Äô. Het laatste decennium heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld onder leiding van directeur Kees van Dam. Koat ontwikkelt, levert en integreert productieverwerkingslijnen en interne transportsystemen voor de glastuinbouwmarkt wereldwijd. Het heeft een ruime ervaring in het automatiseren van de material handling van vers geoogste gewassen en groenten zoals tomaten, komkommers en paprika‚Äôs.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.