Ondersteun struikelende technische studenten

Wim Hendriksen
Leestijd: 4 minuten

Wim Hendriksen kan zich een organisatie voorstellen die klaarstaat als een student strandt. Een buddy uit het bedrijfsleven of een pas gepensioneerde kan zinvol zijn. Hij biedt zichzelf aan als vrijwilliger.

Mijn eerste wiskundecollege in 1972 aan de Universiteit Twente kan ik mij nog herinneren als de dag van gisteren. Na de middelbare school zaten we voor het eerst in een collegezaal met zeshonderd zenuwachtige eerstejaars. Een man met een rare trui aan keek boos de zaal in en zei: ‘Kijk naar uw buurman ter linkerzijde.’ Dat deden we braaf allemaal. Hij vervolgde: ‘En kijk nu naar uw buurman ter rechterzijde.’ Dat deden we braaf. Toen kwam het: ‘Slechts een van u drieën zal de eindstreep halen.’

Na twee minuten doodse stilte begon hij met een vijfdejaars-wiskundecollege waarvan wij broekies in de zaal alleen de lidwoorden konden begrijpen. Aan het einde van het college keek hij triomfantelijk de zaal in en wandelde hij tevreden naar buiten. De klootzak.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.